بسمه الله الرحمن الرحیم
بسم الله نور
بسم الله الرحمان الرحیم آغاز خلقت، آغاز حیات، آغاز همه سوره های قرآن کریم بجز سورۀ توبه و سرآغاز و سرفصل هر کاری است. پس امروز کار خود را با جمله ای شروع می کنیم که همان را در روز قیامت برای جذب بخش و تفضل خداوند غفور استفاده می کنیم. در واقع خداوند کلمه رحمان را آورد تا بدانیم که رحمت او بر غضبش مقدم است و غلبه دارد.
و نور عامل روشنایی و روشنایی هدایت است و پروردگار عالمیان نام نیکوی نور را برای خود برگزیده است. فرموده است الله نور آسمانها و زمین است لذا بعد از بسم الله الرحمن الرحیم می گوییم بسم الله نور و بسم الله نورِ نور
اما اگر در جهان هستی چیزی را جستجو کنیم که نیازی به تعریف و شرح نداشته باشد، باید اساس وجود آن ظاهر باشد. و در عالم چیزی اظهر و روشن تر از نور نیست و هیچ چیزی از نور بی نیازتر از تعریف نیست.
* و اما:
در جهان ما، کلمه «فصل» خداوند متعال، تقدیر نشده و در نتیجه همه آدمیان با هر اعتقاد و باور، با پیروی از ادیان مختلف، وجود دارند و اینها و علاوه بر اینها؛ معتقدین به ادیان الهی، بی اعتقادان به خدا و پیامبران و ادیان الهی نیز در جوامع مختلف در کنار هم زندگی می کنند.
به هرحال در جهان مادی و خاکی که در آن زندگی می کنیم، شاهد تضاد و تناقض و مواجه با حق و باطل، نور و ظلمت، خیر و شرّ، عشق و نفرت و ... هستیم. اما در جهان دیگر (جهان غیب)، کلمه «فصل»، به امر خدا و تصریح قرآن مجید محقق می شود چون فرمود: «این روز فصل است که شما را با همۀ گذشتگان به عرصۀ محشر جمع گردانیم» (38/مُرسلات) و همچنین فرمود: همانا روز فصل وعده گاه خلق است (17) آنروزی که در صور دمند و فوج فوج به محشر درآیند (18/ نبأ)
در آن روز حتمی همه انسانها از هم تفکیک می شوند و نور و ظلمت، حق و باطل و ایمان و کفر از هم فاصله ای به اندازه بهشت تا جهنم می گیرند و تازه طبقات و دسته بندی های مردم نیک و بد نیز فراوان است و هر گروه جمع خود را دارند. زیرا فرمود:
این دو گروه مؤمن و کافر را به مراتب ایمان و کفر نزد خدا درجات مختلف است و خداوند به هرچه می کنند آگاه است (163/ آل عمران)
هر پنج مطلب بسیار عالی بود .درک مقاله (حقیقت عشق) برای کسانی که با اصطلاحات عرفانی آشنا نباشند کمی سخت خواهد بود.مطالب زیادی از آن برایم قابل استفاده بود و جای چنین مطالبی در محیط سایبر خالی است .موفق و پر تلاش باشید. ان مع العسر یسرا.حسن
از وقتی که برای مطالعه مطالب اینجانب گذاشتید تشکر می کنم، عرض می کنم که این کم و ناقابل هم برای انجام تکلیف و وظیفه انجام می شود و از خدا می خواهم که به من و شما توفیق ادای تکلیف؛ بدان سان که موجب رضایت اوست بدهد.